Natuurwerkdagen

Door de Corona maatregelen zijn alle natuurwerkdagen in de maanden November 2020 t/m Maart 2021 komen te vervallen.

We houden u op de  hoogte zodra we weer het veld in gaan.

Aanleg slangenbroeihopen
Afgelopen week is er gestart met de aanleg van broeihopen voor ringslangen in de botanische kern van Staatsbosbeheer. Ze worden opgebouwd uit takken, houtsnippers en paardenmest. Door de mest ontstaat er broei. Een zwanger vrouwtje kan dit vanaf wel 800m afstand ruiken en legt haar eieren in de warme broeihoop en verlaat dan de hoop, volgens Koos Rust van de Werkgroep Ringslangen Zuid-Holland van de Stichting RAVON, die de aanleg van de eerste hoop heeft begeleid. Jeldau en Johan Broere hebben gezorgd voor de paardenmest, door de mest van hun pony’s speciaal voor dit doel te verzamelen. Wilt u meer weten over ringslangen neem dan contact op met Stichting RAVON en check hun site www.ravon.nl.

Wilt u zich aanmelden voor de zaagwerkgroep, dan kunt u onderstaand contactformulier invullen.